Cinema a la fresca a la piscina municipal

Benvolguts Maianencs,

S’ha detectat la necessitat que els joves migrats sols instal·lats a Can Teixidor i tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància (Generalitat de Catalunya) i que gestiona Suara Cooperativa necessiten apropar-se més a la gent del nostre poble i estaria bé ajudar-los a sentir-se més integrats, tot i que la seva total integració no és l’objectiu principal atès que aquests joves no romanen gaire temps al centre. Suara, des que van arribar els menors, els organitza moltes activitats però necessiten apropar-se més a la vida quotidiana del poble i pensem que entre tots ho podrem aconseguir.

L’objectiu que volem iniciar es basa en una realitat, l’arribada de menors no acompanyats procedents de l’Àfrica i països occidentals amb molta pobresa. Aquesta situació i degut a una mala comunicació per part de l’administració, ara fa tres anys, va generar controvèrsia i debat a Maià.

Malgrat això i, essent realistes, el nostre objectiu és donar a conèixer la realitat d’aquesta situació a les famílies del nostre poble. També, per altra banda, intentar desestigmatitzar aquest col·lectiu facilitant la seva integració mitjançant un treball en equip amb tots nosaltres.

Els objectius per començar a treballar serien fomentar la interacció i acompanyament, donar a conèixer la realitat dels joves no acompanyats i intentar erradicar els possibles prejudicis envers ells que pugui haver entre la gent del nostre poble; els joves estan predisposats a col·laborar amb la gent gran, per ajudar-los amb el que els faci falta, també a fer intercanvi lingüístic del català amb persones que s’ofereixin, enfortir les xarxes comunitàries, etc.

Aquest és el primer pas que pretén endegar l’Ajuntament de Maià de Montcal i per això us demanem a les persones i famílies que estiguin interessades en poder ajudar a aquests joves a apropar-se a l’entorn del poble es posin en contacte amb l’Ajuntament.

Per explicar aquesta realitat i per a ser més coneixedors de com, quan i perquè aquests joves van decidir sortir del seu país, us emplacem a un acte:

CINEMA A LA FRESCA A LA PISCINA DE MAIÀ DE MONTCAL

Tema: Documental “18+1. UN JOVENT QUE CAMINA”

amb presentació i col·loqui de Martí Albesa, membre de l’Agència Talaia i coautor del documental.

 

Dia:     Divendres 30 de juliol

Hora:  21,30 h

Entrada gratuïta

Estem segurs que amb aquestes accions anirem posant granets de sorra per ajudar que aquests joves es trobin més com a casa i oblidin, encara que no és fàcil, els patiments d’estar lluny de la seva família.

Salutacions,

 

L’Ajuntament de Maià de Montcal